Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az igazság odaát van

2012.07.02

A fentieknél is furcsább dolgok történtek 1998-ban, a Georgia állambeli Savannah-ban, Al Cobb házában. Cobb egy árverésen tett szert egy, az 1800-as évek vége felé készült ágyra. Az antik darabot 14 éves fiának, Jasonnek szánta karácsonyi ajándékul.

Jason azonban nem sok örömét lelte benne. Éjszakánként olyan érzése támadt, mintha valaki a párnájába fúrná a könyökét, és hideg levegőt fújna a tarkójára. Egy láthatatlan kéz pedig rendszeresen lefelé fordította a fiú nagyszüleinek fényképét, mely az éjjeliszekrényen állt. Cobbék arra gyanakodtak, hogy egy szellem áll a különös jelenségek hátterében. Hangosan kérték a hívatlan vendéget, hogy árulja el a nevét és a korát. A kommunikációt megkönnyítendő egy papírlapot és néhány zsírkrétát helyeztek el Jason hálószobájában, majd kimentek. Danny, 7 - ezt olvasták a papíron, amikor kisvártatva visszatértek.

Al Cobb kiküldte a feleségét és a gyerekeit a házból, majd továbbra is a fenti módszert alkalmazva igyekezett többet megtudni a szellem kilétéről. Mint kiderült, Danny édesanyja ebben az ágyban halt meg 1899-ben, és a fiú kegyeletsértésnek érezte, hogy most egy idegen alszik benne.

Jason további szellemeket is látni vélt, sőt, meg is tudta nevezni őket, és egyre bizarrabb történeteket kerekített köréjük. Egyikük, bizonyos Sam bácsi a lányáért jött, akit állítólag a ház alatt temettek el. Egy másik gyakori látogató, Jill pedig partira hívta a családot a saját nappalijukba.

Egy ismert parapszichológus, Andrew Nichols vizsgálta ki a különös esetet. Véleménye szerint a fal által kibocsátott elektromágneses energia erősítette fel Jason szunnyadó pszichikai képességeit. Az ágynak csak annyi szerepe volt a történetben, hogy - a fiú előző fekhelyével ellentétben - közvetlenül a fal mellett helyezték el. A magyarázat kissé gyenge lábakon áll, de mivel jobb a békesség, maradjunk annyiban: az igazság odaát van.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.