Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A bosszúálló múmia

2012.06.20

A lelet nem volt más, mint egy szarkofág, mely Kr.e. 1600 körül készülhetett és egy egyiptomi múmiát rejtett magába. Murray azonnal kifizette az értékes leletet és máris gondoskodott arról, hogy londoni lakásába szállítsák. Lelkesedésében elfelejtett minden óvatosságot és meg sem kérdezte mi az oka annak, hogy az ismeretlen gyanúsan olcsó áron vált meg a különleges "kincstől".

A női múmia nem volt más, mint egy nagyon magas rangú thébai hercegnő, aki komoly tisztséget képviselt abban az időben Egyiptomban, s nem különben halála után is. A sírkamra felirata halállal fenyegetett mindenkit, aki illetéktelenül lép a szentélybe vagy valamilyen módon háborgatja a hercegnő nyugalmát. Murray akkor jót kacagott a babonaságon, de alig három nappal később már elment a kedve a nevetéstől.

Nílusi vadászaton vett részt, amikor váratlanul felrobbant  a kezében a fegyvere. Hetekig élet-halál között lebegett és egyik karját amputálni kellett. Útban hazafelé Angliába, két barátja halt meg rejtélyes körülmények között. Azok az emberek, akiknek bármi közük volt a múmiához, szintén meghaltak egy éven belül.

Amikor Murray hazaért és megérkezése után először a múmia arcára nézett, mintha a hercegnő megelevenedett volna. Olyan tekintettel meredt rá, hogy a régész ereiben meghűlt a vér. Elhatározta, hogy megválik a múmiától, amikor a véletlen segítségére sietett. Egyik nőismerőse elkérte tőle. A nő édesanyja hamarosan meghalt, szeretője elhagyta, őt magát pedig ismeretlen kór támadta meg. Amikor ügyvédjével megiratta végakaratát, ragaszkodott ahhoz, hogy a múmia visszakerüljön Douglas Murray-hez. Murray azonban hallani sem akart róla és a British Múzeumnak ajándékozta.

A múmia még ebben az épületben is hírhedtté vált. Egy fényképész, aki felvételeket készített róla, holtan esett össze. A kiállítás vezetőjét szintén holtan találták ágyában. A múzeum vezetősége titokban összeült, hogy megtárgyalják a múmia sorsát. Úgy döntöttek, egy New York-i múzeumba szállítják át a nyilvánosság kizárásával. 

A szarkofágot egy akkor épített, minden igényt kielégítő luxushajóra vitték, mely első útjára indult Southamptonból New Yorkba. Úgy tűnt, minden sikeresen elrendeződött, a szarkofág mégsem érkezett meg soha rendeltetési helyére. A hajó neve Titanic volt. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.