Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


…és jön a sötétség

2012.06.20

Egy évvel később Kelly feleségül ment az építész Al G-hez, aki meglepetésként vett egy családi házat Kelly-nek és a kislánynak. Nem hittek a szemüknek, amikor meglátták az épületet. Pont az az ingatlan volt, melyről anya és lánya annyit álmodoztak. Úgy tűnt, teljes a boldogság. 

A beköltözés után a gyermekszobát is el kezdték tervezgetni, mert nagyon szerettek volna egy közös babát Kelly kislánya mellé. Ahogy nézegették a leendő babaszobát, a lépcső felől lépések zaját hallották, ezért utána néztek ki lehet az. Senki nem volt ott, így meggyőzték magukat, hogy csak egy régi ház szokásos zajait hallják. 

Néhány nappal később, amikor a kislány iskolában volt, Al pedig dolgozott, Kelly egyedül tett-vett a nappaliban. Csengett a telefon és Kelly orvosa örömhírt közölt a nővel. Végre sikerült teherbe esnie. A nő ezek után folytatta a takarítást, amikor lépéseket hallott a szobában. Megijedt, de végül nem törődött vele. Este elmondta Alnek a jóhírt és megemlítette a lépéseket is. Nem akarta nagydobra verni, mert kapcsolatuk annyira friss volt még és törékeny. Félt attól, ha túldramatizálja, a férfi még hisztérikának találja és ezzel elmarja magától. Al próbálta meggyőzni, hogy a lépések bizonyára az utcáról hallatszottak be. Kelly beletörődően bólintott, de akkor ismét felhangzottak a lépések az emelet irányából.  

Al számára kezdett világossá válni, hogy valami nem stimmel az otthonukkal, ezért felhívta egyik barátját Richardot, - aki szabadidejében paranormális jelenségek tanulmányozásával foglalkozott -, hogy adjon tanácsot mitévők legyenek. Richard el is ment hozzájuk. A házaspár láthatóan nagyon ideges volt. Richard úgy vélte szellem van a házban, aki Kelly-hez vonzódik a legjobban.

Al nem tudta elfogadni az igazságot. Remélte, hogy csak egerek vagy hasonlók okozzák a szokatlan zajokat. Richard azt tanácsolta, ha elmennek otthonról, állítsák felvételre a magnót, aztán majd meglátják… Másnap, mielőtt Kelly elment az iskolába a kislányáért, a lépcsőre helyezett egy magnót, majd felvétel üzemmódba kapcsolta.

Richard átjött hozzájuk este és hármasban visszahallgatták a felvételt. Nagyon meglepődtek. Tisztán lehetett hallani a zajokat. A lépéseket beszédfoszlányok követték, valamiféle lánc is csörgött, majd egy fiatal nő nyögései hallatszottak, mintha szülne. El kezdtek tanakodni, mit tehetnének. Úgy gondolták jó volna utánajárni, vajon kik laktak a házban előttük. Al azt mondta, ő ismerte a közvetlenül előttük itt élőket. Egy anya lakott a házban a 15 éves kamaszlányával. Az anya drogos volt, kihívóan öltözködött, bárokban lógott, nem dolgozott rendesen, szóval züllött életet élt. Egy napon kiköltöztették, mert nem fizette a rezsit. A lánya nem bírta sokáig anyja keserű életvitelét és egy nap bevett egy csomó gyógyszert. Aztán megijedve attól, hogy az öngyilkosság nem megoldás, felhívta a mentőket. Sajnos túl későn érkeztek. A kislány addigra meghalt. Richard úgy vélte, talán a lány szelleme jött vissza ebbe a házba, mert szeretett itt élni, s talán Kelly az anyjára emlékezteti, azért kötődik hozzá.  

A következő napokban mindig bekapcsolták a magnót, valahányszor elhagyták a házat. A felvételek meggyőzték őket arról, hogy amíg távol vannak, egy másféle élet van jelen az épületben. Egyértelműen kivehetőek voltak a beszélgetések. Egyszer csengett egy telefon, amit hangjából ítélve a fiatal lány vett fel. Ettől kezdve nem kételkedtek benne, hogy a kamaszlány szelleme itt él velük egy fedél alatt.  

Richard most már más eszközökhöz folyamodott. Mérőműszereket és videokamerát helyezett el az emeleti folyosón Al segítségével. Eközben Richard felesége a nappaliban teázott Kelly-vel. Hamarosan a férfiak is csatlakoztak hozzájuk és kártyázni kezdtek. Aztán zajokat hallottak fentről, így türelmetlenül az emeletre rohantak, hogy visszahallgassák a felvételeket. Ekkor Richard a falnak esett és zavarodottan összegörnyedt. Hirtelen azt sem tudta hol van. Úgy érezte, mintha valaki átrohant volna rajta. Lent a nappaliban visszahallgatták a felvételt, mely rögzítette a Richard elleni „támadást” is. Egy durva férfihang ezt mondta: „Ne merj nekem hátat fordítani! Meglátod, egyszer elkaplak!” . Ekkor a gardróbszekrény ajtaja kivágódott és jeges áramlat töltötte be a szoba levegőjét. Kelly-nek betelt a pohár. Nem érdekelte, hogy a fiúk még mit találnak ki, Richard feleségével együtt azonnal el akarta hagyni a házat.  

Másnap reggel a két házaspár visszatért. A két nő kint maradt a ház előtt, Al és Richard azonban felkészült, hogy szembenéz az ismeretlennel. Felmentek az emeletre és mindenhol fekete cipőtalpnyomokat találtak. Most már nem volt kétségük afelől, hogy egy férfi szelleme is kísért a házban, aki abban mesterkedik, hogy elkapja a fiatal lányt, de annak mindig sikerült egérutat nyernie. Odakint elmondták a két asszonynak mit tapasztaltak. Kelly-ék elhatározták, hogy megpróbálnak segíteni a lánynak. 

Richard hívott egy médiumot. A hölgy, aki kapcsolatot teremtett a túlvilággal, biztosította a rettegő Kelly-t, hogy nem lesz baja sem neki, sem a babájának, de maradnia kell, mert szükség van rá ahhoz, hogy a kislány el tudjon menni a fénybe. A médium transzba esett és kedves hangon nyugtatta a lány szellemét segítve őt abban, hogy eljusson oda, ahova mennie kellett. Ekkor a médium érzékelte, hogy valami más is megjelent, egy férfi rosszindulatú lénye, aki meg akarta akadályozni a lányt abban, hogy a fénybe jusson. A médium megparancsolta a férfinak, hogy kövesse a lányt, de a férfi erre nem volt hajlandó. A médium és a férfi szelleme el kezdtek veszekedni, de a férfi nem értette meg, hogy neki is jobb volna, ha tovább menne a kijelölt úton. „Akkor itt fogsz megrohadni a saját poklodban!” – kiáltotta neki a médium.

A hölgy elmondta, hogy a lánynak sikerült elmennie, de a férfi maradt és nincs egyedül. Na ettől aztán nagyon megijedtek. Richard hívott egy John nevű látnokot, aki gyermekkora óta képes volt látni a szellemeket. Általa olyan dolgok kerültek napvilágra, amitől Kelly-nek és Alnek a hátán futkosott a hideg.  John egy inga segítségével kommunikált a szellemvilággal. Először egy férfi szelleme került vele kapcsolatba. Sajnos a kapcsolat hamar megszakadt, mert a férfi szelleme valamitől nagyon félt és elmenekült. Következő kísérletére egy nő adott jelet. John megkérdezte a nőt, hogy foglyul tartja-e őt és a többi szellemet egy másik. A nő válasza igen volt. Utána megkérdezte, hogy hívják a gonosz férfiszellemet. A nő megadta a keresztnév első két betűjét, de aztán váratlanul megszakadt a kapcsolat. Johnnak szokása volt, hogy az inga mellett magnót is használt, mert sokszor több információt tartalmazott. Visszahallgatták a felvételt. Tisztán lehetett hallani, amint egy félénk női hang válaszolgat John kérdéseire: „Edward. Edwardnak hívják. – mondta a női szellem. – Mennem kell, közeledik.” Ekkor megjelenhetett ennek a bizonyos Edwardnak a szelleme, mert durva hangon számon kérte a nőt: „Ugye nem árultad el a nevem? Ugye nem?”     

Richard el kezdte nyomozni a ház történetét. Kiderült, hogy az 1930-1940-es években a szomszéd kúriában dolgozó személyzet itt élt. Felettesük egy nagyon durva, goromba férfi volt, akit Edwardnak hívtak. Senki nem szerette, mert folyton basáskodott a női alkalmazottak felett, ettől pedig nagyon erősnek érezte magát. Kelly nagyon félt, de férjét annyira érdekelte az ügy, hogy mindenképpen meg akarta tudni az igazságot. Valahányszor zajt hallott a házban, azonnal a hang forrásához futott és fényképeket készített. Egy ilyen fényképezés után meglepő fotóra tett szert. A képen rengeteg vér látszott és halott csecsemők szellemképei borították az egész fénykép felületét. Nem értették hogy jönnek a képbe a csecsemők. Ez újabb titok volt, ami válaszokra várt. Tovább nyomoztak.  

Egyik este Kelly épp a fürdőszobában fésülködött, amikor nagy erővel kivágódott a csukott ajtó. Egyértelmű volt, hogy valami nagyon rájuk akarja hozni a frászt. Nem sokkal később az éjszaka közepén felébredt Kelly kislánya, és a földszintre ment, hogy vizet igyon. Akkor meglátta a gonosz férfiszellem alakját. Annyira megijedt, majdnem sokkos állapotba került. Édesanyja és nevelőapja csak nehezen tudták kiszedni belőle mi történt, mert a rémülettől alig tudott beszélni. 

Kelly, terhessége utolsó időszakában volt már, amikor egyik nap, porszívózás közben különös dolog történt. A gép váratlanul leállt. A zsinórja kiesett a konnektorból. Furcsa volt, mert az asszony megesküdött volna rá, hogy a drót egyáltalán nem feszült. Nem zavartatta magát, folytatta a takarítást. És akkor közvetlenül előtte megjelent a gonosz férfiszellem áttetsző alakja. Kelly iszonyúan megrémült. Bemenekült a hálószobájukba és az ottani telefonon felhívta Alt, hogy azonnal jöjjön haza.  A férfi nem sokára megérkezett. Mindent rendben talált, de alig tudta megnyugtatni a zokogó nőt, aki azzal vádolta, hogy azóta rosszabbodott a helyzet, mióta Richarddal megbolygatták a dolgokat. Al az asszony türelmét kérte. Ígérte, hogy már nagyon közel állnak a megoldáshoz, nem adhatják föl a cél előtt, hamarosan minden rendben lesz. Kelly viszont nagyon félt, hogy kapcsolatuk megsínyli ezt az egész ügyet, mert férje máris többet foglalkozott a szellemekkel, mint vele és a gyerekkel.  

John felvilágosította Alt, hogy a szellemek nagyon szeretik összeugrasztani az élőket, mert a veszekedésekből felgyülemlett negatív energiát fel tudják használni. Azt is tudják, ha az élők elválnak, gyakran költözés lesz a végkifejlet és nekik ott marad a ház.  

John, Richard és Al elhatározták, a további nyomozást és beszélgetést a házon kívül folytatják Kelly idegállapotára való tekintettel. Az asszony nagyon félt, hogy tönkremegy a kapcsolatuk, pedig ekkor már az életük volt a tét, csak még nem tudták. Al elmondta barátainak, mit mesélt a korábbi szomszéd. Egy időben gyakran látott a ház körül egy sötét, szellemszerű alakot. Ő akkor költözött ki a kúriából, amikor a hálószobájában a padló titokzatos okból süllyedni kezdett. Érdekes volt, hogy ez a gonosz szellem a ház több pontján is felbukkant. Nem ragaszkodott egyetlen helyhez, mint általában a kísértetek.  Gondolták, utánajárnak a dolognak.

A lakatlan kúriában, ahol valamikor az a bizonyos szomszéd lakott, a kandalló elé letettek egy papírt és ívben ráírták az ábécét, illetve mellé a számokat. Elővették az ingát. John megkérdezte, van-e szellem a házban. Erre válaszolt neki egy 19 éves lány szelleme, hogy igen, ő itt "él". A lány elmesélte, hogy Angelának hívják és 1943-ban halt meg, ebben a házban. John megkérdezte miben halt meg. Angela szelleme azt mondta, elvérzett. És lebetűzött még egy szót: „kisbabám”.  

Másnap, John beszélt az egyetemen egy ottani helytörténésszel, aki felvilágosította, hogy az 1940-es években élt a környéken egy ember, aki illegális abortuszokat hajtott végre. Az USA-ból menekült és a házvezető Edward fogadta be, persze nem önzetlenül. Az elhajtott magzatokért kapott pénzből szép kis összegre tett szert.     

Al megpróbálta elmesélni Kelly-nek, mit derítettek ki. A hálóban voltak ekkor és a komódon állt egy kis feszület, mely abban a pillanatban ripityára törve zuhant a földre. Kelly megpróbálta férjét rávenni, hogy menjenek el. Elmondta, hogy nagyon fél este lefeküdni és elaludni. Nem akar tovább itt élni. Ettől Al nagyon dühös lett és kihívta a gonosz szellemet, álljon elé. Nem történt semmi, de Kelly-nél megindult a szülés. A terhesség alatt átélt izgalmak ellenére, az asszony egy egészséges kislánynak adott életet.  

John, Richard és Al később is visszamentek a kúriába, hogy beszélhessenek Angelával. Megkérdezték tőle, meg tudja-e mondani, hol van a sírja. Erre válaszképp az inga egyenesen kimerevedett, vagyis hegye a föld felé mutatott. A lány elmondta, hogy itt, ebben a helyiségben temették el, és még mindig itt van. Azért jött a házba, hogy elvetesse nem kívánt gyermekét, de az orvos kontármunkát végzett és a lány elvérzett. A "hentes" orvos és a gonosz Edward becipelték a haldokló lányt a helyiségbe, majd megásták a sírját. Angela akkor még élt, erőtlenül tiltakozott, de helyzete kilátástalan volt. Edward dobott rá pár nagyobb követ, hogy a lány biztosan meghaljon, aztán elföldelték a testét.  

A három férfi úgy döntött felássa a szobát, ezért Al felkereste a tulajdonost, hogy engedélyt kérjen. Al egyébként építész volt és felajánlotta a tulajnak, hogy később teljesen ingyen rendbe hozza az okozott kárt. Miután az ingatlan amúgy is felújításra szorult, a tulajdonos könnyen belement az alkuba. Még aznap este nekiláttak és meg is találták a hányaveti sírt, de nagy kövek voltak rádobálva, ezekhez pedig más szerszámokra volt szükség. Megállapodtak abban, hogy következő reggel visszajönnek és folytatják a munkát. Úgy is lett. Ám meglepetésükre megelőzték őket. Munkások jöttek ki a kúria ajtaján épp akkor, mikor odaértek. Azt mondták, a tulajdonos felhívta és megkérte őket, temessék be a gödröt. Ők ezt megtették, már fel is öntötték betonnal a rést. A három férfi nagyon elkeseredett. Tényleg szerettek volna segíteni Angelán, hogy végre megbékélhessen a lelke, de tudták jól, tárgyi bizonyíték nélkül a rendőrséghez sem fordulhatnak.  

A visszafelé úton, John megtántorodott és összegörnyedt. Valami nagyon rosszat érzett meg. A gonosz szellem megtudta mit derítettek ki és bosszúra készült. John úgy vélte, a legsebezhetőbb embereket veszi célba, azok pedig Kelly és a baba voltak. A három férfi rémülten rohant a ház felé. Kelly épp fürdetéshez készítette elő a csecsemőt, amikor az egyik teli flakon felemelkedett az asztalról és átrepülve a szobán mellettük csapódott a falnak. Hajszálhíján eltalálta a kisbabát. Al éppen akkor ért fel a gyerekszobába. Kelly most már komolyan feldühödött és kiabálva közölte a férfivel, hogy elmegy és viszi a lányokat is. Ha a férfi akar, velük tart, ha nem, akkor marad, de ő mindenképpen elhagyja a házat. Al ekkor értette meg végleg, hogy ez így tényleg nem mehet tovább és komoly veszélyt jelenthet családjára nézve, ha makacsul kitart a ház mellett. Átölelte a nőt és megígérte, hogy elköltöznek. 

A család elhagyta a házat és ma már békében élnek. Ám Al még most is tervezi, hogy egyszer visszatér a kúriába és kiássa Angela csontjait. Mindenképpen szeretné megfejteni mi lehet az oka a titokzatos kísértetjárásnak.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.