Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kísértetkastélyok Olaszországban

2012.07.03

Olaszországban tucatnyi olyan műemléknek számító kastély, villa található, melyeket hiába kínálnak eladásra, a vevők az utolsó pillanatban mégis elállnak a megvételtől. Azokról - a sok esetben építészeti mesterműnek számító - ingatlanokról van szó, melyekhez valamilyen rémtörténet fűződik, a legendák szerint kísértetek lakják, és ahova legfeljebb egy bátor filmrendező, mint például Dario Argento merészkedik be, hogy leforgassa az azóta világhírre szert tett, Profondo Rossót (Mély vörös) című filmjét.

A filmet a torinói Villa Scottban forgatták, ahol állítólag folyamatosan panaszos gyermeksírást hallani. A malarbergói Casolare di Fiorenzo is üresen áll, mert - úgy mondják - vigyorognak az ablakok és ahol a híres olasz festő Legnami öngyilkosságot követett el. Voltri közelében áll a "Cá delle anime" mely egykor bűnözők tanyája volt. Az ősi falak gyilkosságok, rablások emlékét őrzik, és a szemtanúk szerint a mai napig síron túli szellemek találkozóhelye. Bár a helyiségeket senki nem lakja, a ház belsejéből mégis folyamatosan hallani zajokat. A liguriai "Casa del Violino" elnevezésű villában egy híres zenész élt, és halála után a hangszerek maguktól szólalnak meg, a falakon túl pedig gyermeksírás hallatszik.

Olyan épületről is hírt adnak, melynek ablakait a polgármester befalaztatta, mert az ablakból egy túlvilágról érkezett vénasszony rémisztgette az arra járókat. A leghíresebb és legrémisztőbb épület Velencében található, a Canale Grande mentén. Az 1400-as évektől, megépítésétől kezdve a mai napig szinte minden tulajdonosa erőszakos vagy annak tűnő halállal halt meg. Köztük találhatunk hercegeket, egy angol menedzsert, a világhírű tenort, Mario del Monacót, - akit hiába figyelmeztettek a baljós jelekre, mégis úgy döntött megvásárolja az amúgy elegáns, márvánnyal díszített épületet. Már csak az utolsó aláírás hiányzott, amikor a tenor útban Velence felé életveszélyes autóbalesetet szenvedett. Mario del Monaco úgy döntött, jobb, ha eláll a vásárlástól. Utolsó híres tulajdonosa egy dúsgazdag vállalkozó volt, aki nem sokkal a beköltözés után, az újságok címoldalára került. Raul Gardiniről van szó, aki a "Tiszta kéz" elnevezésű, korrupciót vizsgáló nyomozások első  elítéltje volt. Gardini nem sokkal ezután 1993-ban a mai napig gyanús körülmények között öngyilkosságot követett el.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.